Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ROVANIEMI: Kahvihampaan kolotukseen

torstai 9. toukokuuta 2013

ROVANIEMI: Kahvihampaan kolotukseen

Rovaniemeltä löytyy yllättävän kattava määrä tunnelmaltaan erilaisia kahviloita ja pieneen nälkään purtavaa tarjoavia kuppiloita. Aiemmin samat, vanhat "kahvi ja pulla 2 €" -mestat pyörittivät toimintaansa vuodesta toiseen, mutta nyttemmin uusia kahvilayrittäjiä on putkahdellut esiin, kuin sieniä sateella, ja tänä päivänä Lapin pääkaupunki on täynnä pientä syötävää ja juotavaa tarjoavia yrityksiä. Kaikki poikkeavat jollain tavoin toisistaan ja jokainen on löytänyt oman uskollisen asiakaskuntansa. Tässä muutamia helmiä, joihin itse olen eritoten ihastunut:

PS. Kahviloiden nimiä klikkaamalla pääset niiden kotisivuille tekemään tarkempaa tuttavuutta.

() = Laatutakuu. Voin omalta osaltani lämpimästi suositella palvelua/asiakaspalvelua/toimintaa.

Café Breakissa salaatilla.

Valtakatu 24
Rovaniemen vaihtoehtoväen suosima kahvila. Yläkerrassa kahvila, alakerrassa pieni klubi. Nauti maukkaista toasteista, patongeista, salaateista ja jopa sushista! Iltaisin sekä kahvilan että klubin puolella soittamassa vaihtuvia paikallisiakin DJ:tä. Jos olet kyllästynyt radiohittien tahdissa tanssimiseen, on tämä mesta sinun valintasi. Mahdollisuus pelata lautapelejä ja istuskella terassilla. Erikoisuutena kahvilan retrohenkinen irtaimisto, kuten tuolit, pöydät ja valaisimet, jotka on mahdollista ostaa omakseen. Itse suoritin täällä muun muassa DJ-kurssin ja bailasin sateenkaarikansan kanssa Tule sellaisena kuin olet -bileissä.
()

CAFÉ BAR 21
Rovakatu 21
Elegantti baari ja kahvila Rovaniemen keskustassa. Kannattaa ehdottomasti maistaa herkullisia, täytettyjä vohveleita sekä italialaiseen tapaan valmistettua jäätelöä viinilasillisen kera. Vievät todellakin kielen mennessään ja ovat vielä hinta-laatu suhteeltaankin priimatavaraa. Sunnuntaisin voi suunnata säännöllisin väliajoin vaihtuvalle brunssille. Lisäksi mahdollisuus nautiskella ulkoterassilla, lukea päivän lehdet sekä käyttää iPadia.
()

Sunnuntai alkaa parhaiten brunssilla.

COFFEE HOUSE
Maakuntakatu 26 
Tästä kahvilasta löytyvät usein kaikki kaupungin turistit, sillä se sijaitsee Lordin aukiolla, aivan Rovaniemen keskustassa. Jos haluat kerätä S-pisteitä, astu sisään rennon tunnelman omaavaan kuppilaan, jonka suurista ikkunoista on mahdollista ihmetellä aukion tapahtumia ja ihmisiä. Itse käyn yleensä nauttimassa Café Lattesta ja komeista miesasiakkaista. 

CHOCO DELI & BAKERY
Koskikatu 18
Suklaahiiren paratiisi. Yritys valmistaa kaikkea mahdollista suklaasta sekä leipoo tuoreet limput ja leivät aamiaispöytään. Jos haluat viedä jotain erikoista tuliaisiksi kotipuoleen, kokeile vaikkapa savuporosuklaata! Tiedän, kuulostaa eksoottiselta - mutta sitähän Lappi enimmäkseen on. Tai sitten voit käydä ihan vain itseksesi nauttimassa itsetehdyistä konvehdeista, kakuista, kuppikakuista ja suklaajuomista shoppailupäivän lomassa.

CAFÉ BREAK
Rinteenkulman ostoskeskuksen alakerta
Salaateistaan tunnettu pieni kahvila Rinteenkulman kauppakeskuksessa. Valitse mieleisesi täytteet tai tilaa vaihtoehtoisesti vaikka lämmin panini.


Uusi vuosi Kauppayhtiöllä oli täynnä taikaa: tässä hulataidetta.


©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu