Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Eurooppa

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Eurooppa

Romantiikka ja ihmissuhteiden puiminen kuuluvat ehdottomasti Eurooppaan sijoittuviin elokuviin. Mikäpä loisi näille teemoille paremmat puitteet, kuin mantereemme täynnä pieniä, yhteisiä salaisuuksia olevat kaupungit tai vehreä maaseutu.


MIDNIGHT IN PARIS (2011) 
Woodi Allen elokuva vie sekä nykypäivän että 20-luvun Ranskaan, jonka fantasiamaailmassaan elävä Owen Wilsonin näyttelemä Gil pääsee kokemaan tutustuessaan Ernest Hemingwayn, Pablo Picasson ja Salvadon Dalin kaltaisiin menneen maailman legendoihin - kylläkin omissa kuvitelmissaan. Elokuva sai minut rakastumaan Pariisiin uudelleen, vaikka tähän asti olen pitänyt sitä yhtenä ainoista kaupungeista, joihin en halua palata takaisin.



VICKY CRISTINA BARCELONA (2008)
Toinen Woody Allenin taiteellinen elokuva kahdesta amerikkalaistytöstä, jotka Espanjan Barcelonaan kesälomalle matkatessaan joutuvat erilaisten ihmissuhteiden pyöriteltäviksi. Suhdesotkujen seassa katsoja pääsee myös hieman espanjalaiseen tunnelmaan ympäristön, aksenttien ja musiikin siivittämänä.



KARKAUSVUOSI (2009)
Romanttisista hömpistä tykkääville. Amerikkalainen Annan on tarkoitus matkustaa Dubliniin kosimaan poikaystäväänsä irlantilaisen perinteen mukaisesti, mutta lukuisten epäonnisten sattumusten vuoksi, hän ei pääsekään sinne aikataulussa. Onnekseen (tai harmikseen) Anna tapaa irlantilaisen majatalonisännän, joka päättää auttaa hänet Dubliniin. Tapahtumarikkaan road tripin jälkeen Annan on kuitenkin tehtävä sydämen valinta menestyvän poikaystävänsä ja maanläheisen irkkumiehen välillä. Irlannin maisemat esitetään filkassa ylväinä kallioina ja laakeina aukeina - juuri sellaisina kuin ne itsekin muistan.



TOSCANAN AURINGON ALLA (2003)
Diane Lanen näyttelemä nainen lähtee vaikean avioeron jälkeen matkalle Italiaan, ihastuu vanhaan italialaiseen taloon ja muuttaa Toscanan lämpöön paikkaamaan sydäntään. Aurinkoinen, hyvänmielen elokuva täynnä Italian kauniita maisemia. Todellinen kesäinen piristysruiske kaikille Italian ja maalaisromantiikan ystäville.


TO ROME WITH LOVE (2012)
Hieman sekametelisoppaa muistuttava elokuva erilaisista ihmiskohtaloista, jotka kaikki poukkoilevat keskenään ikuisessa kaupungissa. Yllätys, yllätys jälleen Eurooppaan sijoittuvien romanttisten tarinoiden kuninkaan, Woody Allenin ohjaus. Rooman kaupunkikuvaus ja taustalla raikaava italialainen musiikki hurmaavat, vaikka tarina itse jää hieman sekavaksi ja opetus tulkinnanvaraiseksi. Plussaa siitä, että elokuvassa puhutaan hyvin paljon myös italiaa englannin lisäksi, joten kielen opiskelijallekin tämä flikka sopii matkailumainoksena toimimisen lisäksi.





Tsekkaa linkeistä myös muut Afrikkaan, Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan ja Intiaan sijoittuvat sekä yleisesti matkailuun liittyvät elokuvasuositukset.


©wantedalifelessordinary.blogspot.com
I don't own the rights for these pictures.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu