Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Junailu stooreja osa 1 - Ruotsi

lauantai 15. syyskuuta 2012

Junailu stooreja osa 1 - Ruotsi

28. huhtikuuta 2010 

Haaparanta - Luleå - Tukholma


Nuoret rakastavaiset valmiina valloittamaan Eurooppa.

Suunnistimme Euroopan rautateiden valloitukselle Ruotsin kautta. Kuten jo aiemmin mainitsin, tarkoitus oli alunperin lähteä lentäen ja ottaa reililiput käyttöön vasta Keski-Eurooppaan saavuttuamme, mutta lentojen peruuntumisen jälkeen Ruotsin juna oli kaikista kätevin vaihtoehto - ja loppujen lopuksi myös ekologisin. Olimme yöpyneet edellisen yön Annan sukulaisten luona Torniossa ja tuskastelleet viimeisten reissupaniikkien kanssa, kunnes seuraavan päivän aamusta meidät kuskattiin Haaparannalle, josta matkasimme bussilla Luleåån.

Täysin stressittä ei matkan alku suinkaan sujunut, sillä Annan (kenties hiusmurtuman saanut?) kylkiluu vihoitteli todella pahasti ja hetken aikaa pelkäsin, ettei hän kestäisi koko reissua. Pääsimme kuitenkin Luleåån saakka, josta alkoi helvetillinen junamatka kohti Tukholmaa. Meillä ei tietenkään ollut omaa makuuhyttiä, vaan normaalit istumapaikat lukuisten ruotsalaisten matkustajien keskellä.

Yön sydämessä matkatessa ei pelkkä junan kiskojen kolina riittänyt pitämään meitä valveilla, vaan meitä viihdytti lisäksi humalainen, nettipokerilla hyvin ansainnut ruotsalaismies, joka hikotteli koko yön. Ja en muuten yhtään liioittele käyttäessäni 'koko yö' -termiä. En ole eläessäni tavannut ketään, jonka hikka olisi kestänyt yhtä kauan! Lisäksi hänellä oli jaella nuorille suomalaisille seikkailijoille koko joukko elämänviisauksia, joiden käytännöllisyydestä ja kiinnostavuudesta saattoi olla montaa mieltä. Lisäksi hän toivotti meille laskujemme mukaan yli 20 kertaa "Have fun!" (yksi harvoista englanninkielisistä lauseista, jotka hän humalispäissään muisti), samalla kun keskusteli Lartsin kanssa  ja hikotteli joka toisella tavulla. Onneksi jossain vaiheessa yötä mies lopulta nukahti, mutta olisikin ollut kai aivan liikaa pyydetty, että hikottelu olisi myös loppunut. Miten on mahdollista hikotella jopa unissaan??!!

Lartsi: "Näittekö te sen lyhyen räppärin Malmön juna-asemalla?"
Enni: "Joo näin."
Luna: "Minkä räppärin? Ai niin sen! En nähnyt..."
Lartsi & Enni: "???????"




©pictureannaluna.blogspot.fi
©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu