Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inspiroivimpia matkailuelokuvia

tiistai 14. toukokuuta 2013

Inspiroivimpia matkailuelokuvia

Tässä muutamia kategorioimattomia matkailusta kertovia tai ihan vain matkakuumetta nostattavia filkkoja.



KADONNEEN ARTEEN METSÄSTÄJÄT (1981)
Täysiverinen seikkailuelokuvien klassikko. Harrison Fordin esittämä, kulttisankariksi muodostunut, arkeologi Indiana Jones pääsi ensimmäistä kertaa heiluttamaan ruoskaansa, metsästämään natsienkin himoitsemia aarteita ja pitämään samassa rytäkässä tiukasti kiinni huopahatustaan. Suuri henkilökohtainen suosikki ja yksi syy siihen, miksi halusin lapsena itsekin ryhtyä tutkimusmatkailevaksi aarteenetsijäksi. Tätä on tuijotettu pikkuveljen ja oman arkeologi-isän kanssa monet kerrat.



UP - KOHTI KORKEUKSIA (2009)
Sympaattinen, koskettava, hauska ja seikkailuntäyteinen animaatio äksystä, eläkkeellä olevasta leskiherra Carl Friedricksenistä, joka huomaa kauhukseen yhteiskunnan olettavan hänen olevan jo valmis astumaan vanhusten palvelutaloon. Itsepäinen Carl on eri mieltä ja päättää lennättää talonsa paratiisiputouksille. Elokuva opettaa lämminhenkisesti, ettei ihminen koskaan ole liian vanha toteuttamaan unelmiaan.


SAMSARA (2011)
Ron Fricken uudempi tuotos, joka ei sinänsä ole juonellinen ja henkilöhahmollinen elokuva, vaan jotain aivan muuta. 102 minuutin aikana kamera kiertää ympäri maailmaa, kuvaten sen tapahtumia ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka eivät välttämättä liity juurikaan toisiinsa. Taustalla soi musiikki eikä katsojan tarvitse keskittyä mihinkään muuhun, kuin kuvan tarkkailemiseen. Samsara ei ole yksittäinen tarina, vaan oikeastaan sohvamatka maailman rumuuteen, kauneuteen ja sielukkuuteen.


BARAKA (1992)
Samsaran edeltäjä, joka seuraa ideaalisesti samaa linjaa. Taustalla soivat vain musiikit ja luonnon äänet, kun kamera kiertää ympäri maailman. Elokuvan aikana ei kannata käyttää liikaa aikaa sen juonen ja kuvattujen asioiden yhteyden etsimiseen, mutta kerrottakoon, että 96 minuutin aikana päästään todistamaan eri uskontoja, rituaaleja, tehotuotantoa, rakentamista ja arkkitehtuuria, alkuperäiskansoja, itsensä koristelua sekä luonnon monimuotoisuutta ja ihmisen halua tuhota se. Melko kantaaottavaa ja valaisevaa tykitystä on siis luvassa.



MOOTTORIPYÖRÄPÄIVÄKIRJA (2004)
Road-movie nuoresta Che Guevarasta ennen Kuuban vallankumouksellisia tapahtumia. Matkan aikana Ernesto ja hänen paras ystävänsä Alberto kokevat ja näkevät paljon epäoikeudenmukaisuutta ja köyhyyttä, mikä tietyllä tasolla edesauttaa hänen ajatusmaailmansa muuttumista ja lopulta tulevaisuudessa johtaa vallankumouksellisen sissijohtajan saappaisiin. Hiekka pöllyää ja pakoputki paukkuu kaverusten huristellessa kohti seikkailua.


NYT TAI EI KOSKAAN (2007)
Draama-komedia kahdesta parantumattomasti sairaasta miehestä, jotka samassa sairaalahuoneessa tavattuaan päättävät tehdä listan asioista, jotka heiltä ovat elämiensä aikana jääneet kokematta. Edwardin (Jack Nicholson) ja Carterin (Morgan Freeman) seikkailut vievät katsojan aina Egyptin pyramideilta ja Taj Mahalin monumentilta Afrikan safareille sekä lopulta Himalajalle asti.





Tsekkaa linkeistä myös muut Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan, Intiaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittuvat elokuvasuositukset.

©wantedalifelessordinary.blogspot.com
I don't own the rights for these pictures.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu