Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Junailu stooreja osa 3 - Saksa

lauantai 15. syyskuuta 2012

Junailu stooreja osa 3 - Saksa

30. huhtikuuta 2010

Bremen - Herrenberg



Heräsin aamusella muutaman tunnin yöunien jälkeen ja näin kuinka aurinko oli jo hieman noussut. Katselin junan ikkunoista avautuvaa, melkeinpä satumaista maisemaa, jossa yhdistyivät vihreät niityt ja aamuauringon kultaama taivas. Olisin halunnut hypätä junasta ja heittäytyä samettiselta näyttävälle niitylle haistelemaan aamukasteista ruohoa. Anna ja Lartsi missasivat nukkumiseltaan upeat näkymät, mutten hennonnut herättää heitä kahden huonosti nukutun yön jälkeen.

Lartsin serkkutyttö ja hänen tätinsä avomies hakivat meidät Herrenbergin asemalta. Herrenberg on mukavan pieni ja hieman maalaismainen kaupunki noin puolen tunnin ajomatkan päässä Stuttgartista. Lartsin serkkutytöllä oli samaisena päivänä 17-vuotis synttärit, joita alakerrassa juhlittiin sillä aikaa, kun me yritimme saada itsemme edustuskuntoon syömällä pikaisesti kupumme täyteen, ottamalla muutaman tunnin päiväunet sekä ihanan SUIHKUN pitkästä aikaa!

Puolen päivän kieppeillä astelin alakertaan onnentoivottelijoiden sekaan tapaamaan ihmisiä. Juhlissa oli erittäin kansainvälinen ilmapiiri, kun kaikkialla puhuttiin sekaisin saksaa, suomea ja englantia. Tuona päivänä sain "saksankielenkärpäsen pureman" ja päätin, että jossain vaiheessa aloitan uudestaan kielen, joka minulta jäi yläasteen jälkeen motivaation puutteen vuoksi kesken. Seuraavana vuonna päädyinkin sitten Saksaan 9 kuukauden au pair rupeamalle, josta on tiedossa kertomuksia hieman myöhemmin.

Illalla lähdimme serkkutytön ja hänen ystäviensä kanssa Jugend Hausille eli paikalliselle nuorisotalolle jatkamaan juhlahumua. Teimme ensin kierroksen paikallisessa supermarketissa aikeinamme ostaa hieman ilolientä keventämään tunnelmaa entisestään. (Huom! Saksassa 16-vuotias saa ostaa ja nauttia mietoja alkoholijuomia.) Sinä iltana saimme ensi kertaa kokea Saksan halvan hintatason, emmekä voineet kuin äimistellä elintarvikkeiden hintoja verrattuna Suomen hintatasoon. Mukaan tarttui mm. Breezerin tapaisia teinityttölitkuja ja en nyt juuri muista minkä merkkinen six-pack alle 10 eurolla. Halpa humala.

Muistot teinivuosista tulvahtivat mieleen, kun tallustelimme pussikaljoinemme nuorisotalon nurmelle. Paikalla oli paljon teini-ikäisiä ja ensimmäistä kertaa tunsin itseni jopa hieman vanhaksi. Onneksi tunne ei kuitenkaan häirinnyt itse tunnelmaa vaan hengailimme ja jutustelimme saksalaisnuorten kanssa kuin samanikäiset konsanaan. Paikalla oli iso kasa pitkiä ja rotevia käsipallonpelaajia, emmekä osanneet Annan kanssa kuin äimistellä saksalaispoikien kehittyneisyyttä suomalaisiin vastineihinsa verrattuna. Pääsin myös kilvoittelemaan espanjan kielen taidoilla kahden käsipalloilijan kanssa, jolloin meininki muuttui taas asteen kansainvälisemmäksi. Jutustelun lomassa sattui myös hupaisa insidenssi, kun toinen pojista alkoi selvästi osoittaa enemmänkin kiinnostusta Suomi-tyttöä kohtaan. Tilanne kuitenkin laukesi läimäyttäessäni kortit pöytään, paljastaen olevani häntä yli neljä vuotta vanhempi, mikä tuli aikamoisena yllätyksenä (ja pettymyksenä) 16-vuotiaalle urheilijanuorukaiselle. :D Mikä teinipoikien sydäntenmurskaaja olenkaan..!

Jutut vaihtelivat leikkimielisestä ruotsalaisten parjaamisesta Lartsin olutmaun kritisoimiseen sekä saksalaisten ja suomalaisten bändien vertailemiseen. Jostain syystä Sunrise Avenue vetoaa saksalaisiin teineihin, mitä moni suomalainen ei todistamani mukaan voi ymmärtää. He taas eivät voineet käsittää suomalaisten suurta innostusta sen kevään isoimpaan hittiyhtyeeseen nimeltä The Baseballs. Niin sanottua kulttuurista vaihtokauppaa. Se mikä ulkomailla vetoaa, ei välttämättä alkuperäismaassa nauti kovin suurta suosiota ja toisinpäin.
Jossain vaiheessa päädyimme myös pyörähtämään Jugend Hausin sisätiloissa, jossa meininki hipoi jo katonrajaa. Pienen saksalaisen kylän nuorisotalossa oli enemmän jengiä kuin Rovaniemen kaikissa baareissa perjantai-iltana yhteensä. Kaikki tanssivat, pomppivat ja hurrasivat DJ:lle, joka hänkin näytti korkeintaan 18-vuotiaalta. Sinä iltana sain ensikosketuksen saksalaiseen bilekulttuuriin, joka tulikin tutuksi ja osoittautui yhtä reteäksi myöhemmillä Saksan reissuilla hieman varttuneempana.


©pictureannaluna.blogspot.fi
©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu