Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ROVANIEMI: Helpotusta isompaan nälkään

maanantai 3. kesäkuuta 2013

ROVANIEMI: Helpotusta isompaan nälkään

Nykyään Rovaniemen kasvun seurauksena myös ravintolavalikoima on muuttunut aiemmista vuosista ja se vaikuttaa muuttuvan vähän väliä. Uusia ravintoloita syntyy vähän väliä, mutta vain vahvimmat selviytyvät. Nykyisenä ulkopaikkakuntalaisena on siis toisinaan vaikea pysyä perässä, mikä rafla on edelleen voimissaan ja mikä nuupahtanut pois. Rovaniemellä vieraillessaan kannattaa kuitenkin tutustua erityisesti pohjoiseen ruokaan, sillä SE-ON-TAJUTTOMAN-HYVÄÄ. En tiedä monia parempia makuja kuin kirjolohi, poronkäristys puolukkahillolla, erilaiset sienikastikkeet ja hillaiset (lakka) jälkiruoat. Kyllä näille makuelämyksille jäävät monien muiden paikkakuntien paikallisherkut auttamattomasti kakkoseksi.

PS. Ravintoloiden nimiä klikkaamalla pääset niiden kotisivuille tekemään tarkempaa tuttavuutta.

() = Laatutakuu. Voin omalta osaltani lämpimästi suositella palvelua/asiakaspalvelua/toimintaa.


YLELLISTÄ JA LAPPILAISVAIKUTTEISTA


NILI
Valtakatu 20
Niille, joita perinteinen lappilainen ruoka kiinnostaa. Todella herkullinen ja väliajoin vaihtuva menu. Täältä saat tilattua sen perinteisen poronkäristyksen, hillaiset jälkiruoat ja väkevät shotit palanpainikkeeksi. Toisinaan listoilta voi löytyä hirveä, karhua tai riekkoakin. Ravintola on pinta-alaltaan melko pieni ja ehkä jopa hieman ahtaanoloinen varsinkin ruuhka-aikaan. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan varata pöytä etukäteen varmistaakseen, että varmasti pääsee herkuttelemaan.
()

SKY HOTEL OUNASVAARA
Juhannuskalliontie
Jos etsit todellista gourmet ruokaa, löydät sen Sky hotellin ravintolasta. Ota kuitenkin huomioon hieman korkeampi hintataso ja keittiön lyhyt aukioloaika ainoastaan alkuiltaisin. Tällä ravintolalla on kuitenkin mitä parhaimmat näköalat.

FRANSMANNI
Koskikatu 4
Hieman laadukkaammat ja sitä myöten hieman hinnakkaammat herkut löydät Fransmannista. Lohta, härkää, ankkaa, kanttarellikeittoa, etanoita, simpukoita, Crème brûléeta, juustoja... Ai että! Valitse Fransu silloin, kun haluat hieman luksusta - ja kuitenkin suht järkevään hintaan.
()


Nilin keitot tarjoillaan kuksasta.


MONTE ROSA
Pekankatu 9
Hieman tyyriimpi ja fiinimpi, mutta varmasti maistuvaa ruokaa tarjoileva ravintola keskustan City Hotellin yhteydessä. Tänne kannattaa suunnata erityistapauksessa, esimerkiksi juhlistamaan jotain merkkipäivää tai vain hemmottelemaan itseään pienellä luksuksella. Tunnelmallinen ympäristö ja osaava henkilökunta.

GAISSA
Koskikatu 14
Joulupukkihotellin yhteydessä toimiva lappiravintola, jossa sesongeittain vaihtuva menu. Tänne on ravintolan omien sanojen mukaan hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen.


TEX MEX JA BURGERIT


CÓMICO
Koskikatu 25, Rinteenkulma
Maksikolaistyylinen ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä tex-mex herkkuja. Erityisiltoja musiikilla tai Stand up -komiikalla höystettynä.

SIIPIRAVINTOLA WINGSTON
Kansankatu 17 
Kuten nimestäkin voi päätellä, täältä löytää siivekkäistä valmistettuja herkkuja. Wingsien lisäksi tarjolla on toki myös muutakin, kuten esimerkiksi suuria hampurilaisannoksia, salaatteja, grillipihvejä ym. Muista tilata perinteisten ranskalaisten korvikkeeksi rapsakaksi paistetut bataattilohkot! Täältä et lähde nälkäisenä - annoskoot lupaavat sen.

AMARILLO
Koskikatu 4
Tämänhän ketjun kaikki tuntevat. Meksikolaista ruokaa isoon ja pieneen nälkään. Älä unohda vihreää S-korttia kotiin!


ITALIALAISET JA PIZZERIAT


TROCADERO
Koskikatu 31
Rovaniemen paras pizzeria, joka omien sanojensa mukaan valmistaa Suomen suurimmat jättiperhepizzat (kerran olen tilannut tämän ihmeen ja hyvä, että mahtui auton ovesta sisään!). Itse käyn runsastäytteisten pizzojen lisäksi kuolaamassa söpöä pizzanpaistajaa, joten en keksi mitään huonoa syytä olla suosittelematta tätä mestaa. ;)
()

ROSSO
Maakuntakatu 30
Pizzaa, pastaa, tortellineja, risottoa... Mitä nyt italialaiseen keittiöön kuuluukaan. Perushyvä ketjuravintola, jossa italialaisvaikutteisia makuja. Sijaitsee Lordin aukiolla aivan keskustan sydämessä.

HARUNO
Korkalonkatu 27
Edullinen ja hyvä pizzeria Rovaniemen keskustassa. (Pienenä vinkkinä niille, jotka haluat puolittaa pizzansa jonkun kanssa: hoitakaa puolittaminen itse pöydässä, sillä henkilökunnan toimesta se kustantaa ylimääräistä.)


It's pizza time in Haruno!

KIINALAINEN JA SUSHI


HAI LONG
Valtakatu 22
"Se isompi" kiinalainen ravintola. Syö paikanpäällä tai ota mukaan. Runsas buffet sekä hyvät yksittäisannokset, joiden valmistaminen kestää sympaattiselta henkilökunnalta kysyttäessä vain "kymenen minutia!". Huhu kertoo, että meille suomalaisille asiakkaille ei tarjota Rovaniemen kiinalaisissa ravintoloissa todellista kiinalaista pöperöä, vaan hieman laimeammin maustettua - meidän herkille makunystyröillemme sopivaa. Kiinalaisille turisteille on kuulemma tiskin alla olemassa erilainen lista, joka kattaa ronskimmin mausteita. Tiedä häntä... ;)
()

XIANG LONG
Koskikatu 21
"Se pienempi" kiinalainen ravintola. Mielestäni yhtä hyvä ruoka, kuin toisessakin kiinalaisessa ravintolassa. Sekä yksittäisannoksia, että riittoisa buffet. Parasta silloin, kun omatunto vaivaa eikä rasvainen meksikolaistyyppinen ruoka tai pizza kiinnosta. Vaikka kiinalainen ruoka onkin kevyttä ja kasvispitoista, ei ähkyä ole vaikea saavuttaa.

MR PANDA
Pekankatu 5
Rovaniemen uusimpia aasialaisvaikutteisia ravintoloita, jonka erikoisalaa ovat sushit. Myös kiinalaista ruokaa on tarjolla, mutta kuulemani mukaan se ei vedä vertoja Rovaniemen vanhemmille kiinalaisille rafloille. Suuntaa siis tänne, kun mielesi halajaa leväkääryleitä ja raakaa kalaa.


INTIALAINEN


RANG MAHAL
Rovakatu 26
Pienehkö Intian herkkuja tarjoileva ravintola aivan kaupungin keskustassa. Rafla ei ehkä sisustukseltaan ole se kaikista tunnelmallisin, joten jos sitä kaipaat, kannattaa tilata ruoka mukaan vietäväksi ja nauttia se jossain muualla. Henkilökunta on todella herttaista ja ymmärtää yksinkertaista suomea. Aterian lopuksi suosittelen tilaamaan virkistävän Mangolassin, joka pehmentää suussa polttelevat vahvat mausteet. (Henkilökunta tietää suomalaisten tulisuusmieltymykset ja osaa antaa neuvoja tulisuusasteen valitsemisessa.)


Intialainen ruoka uppoaa Chakra-oluen kera.


MUUT RAVINTOLAT

MARTINA
Koskikatu 11
Hyvä perusravintolaketju, josta plussa ja bonuspisteiden keräilijä viehättyy. Nuorempana tuli käytyä useammankin kerran maistelemassa herkullisen meheviä lehtipihvejä.
()

PICNIC
Kauppakeskus Revontuli
Helppo valinta vaikkapa shoppailun lomassa iskeneeseen pieneen nälkään. Bagelit ja patongit, uuniperunat, keitot ja kakut. Ei taas ehkä se tunnelmallisin ruokailupaikka vilkkaan ostoskeskuksen käytävällä, mutta menettelee pikaisella tauolla. Kokeile tyrni-smoothieta, mikäli sitä on saatavilla!

RUOKAHUONE MARIZA
Ruokasenkatu 2 / Teollisuustie 1
Lounasravintola, jossa buffet lounas kustantaa 9,50 € ja keittolounas 7,50€.


Jumalaisen hyviä kaalikääryleitä Nilissä.

©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu