Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Moottoripyörämatka Alpeille

torstai 20. joulukuuta 2012

Moottoripyörämatka Alpeille

Alppien valloittajat.

Vuonna 2010 huomasin Pallontallaajien matkaseuraa-osiossa ilmoituksen moottoripyörämatkasta Alpeilla. Olin kyllä tottunut istumaan suurien matkaskootterien kyydissä, mutten yleensä kovin pitkää matkaa kerrallaan. Olin jo samana keväänä suuntaamassa InterRailille, mutta ajatus moottoripyöräseikkailusta kummitteli mielessäni useana iltana ennen nukkumaan menoa ja ajattelin ylioppilaslahjarahaston riittävän molempien reissujen toteuttamiseen. Lisäksi olin säästänyt ahkerasti joulun töistä. Samanlaista tilaisuutta ei varmasti ihan heti osuisi kohdalle, joten päätin lopulta tarttua siihen.

Viestittelimme Jukan kanssa muutamaan otteeseen ja hän suostui ottamaan minut takaistuimelleen. Jonkin ajan kuluttua mukaan seurueeseen liittyivät myös Mikko ja Victor. Jukka oli aiemminkin mopoillut Euroopassa, mutta kaikille muille se oli uutta ja ihmeellistä. Loppujen lopuksi ajoa taisi yhteensä tulla melkein 4000 kilometriä ja minulla mukanaolopäivien määräksi 19.

Osat matkaseurueessa jakautuivat niin, että Jukka toimi matkanjohtajana herra TomTomin avustuksella, Mikko oli tekninen tietäjä ja jakoi kokemuksen tuomaa viisauttaan nuoremmilleen, Victor oli seurueen psykologinen ja filosofinen leader ja minä toimin lähinnä valokuvaajana laadukkaan kameran ansiosta, sekä yleisenä maskottina ja yhteishengen nostattajana.

Matka aloitettiin lauttamatkalla Helsingistä Rostockiin, joka kesti kammottavat 40 tuntia kiertäen Puolan Gdynian kautta. Moottoripyörän sai lautalle sisään 60 eurolla, mutta esimerkiksi Mikko vältti maksun olemalla MotOrgin jäsen. Matkareitti taisi olla minun osaltani jotakuinkin tällainen: Saksa: Rostock - Dresden - Tsekki: Praha -  Itävalta: Wien - Mariazell - Salzburg - Saksa: Schwangau - Itävalta: Biberwier - Liechtenstein: se nyt on niin pieni maa, että meni heittämällä läpi - Sveitsi: Luzern - Italia: Milano.

Reitin varrelle osuneita nähtävyyksiä olivat mm.

- Salzburgin linna
- Neuschwansteinin linna
- Passo dello Stelvio
- Timmelsjoch
- Deutsche Alpenstraße
- Useat Prahan nähtävyydet
- Monet pienet alppikylät sekä suurempien mestojen vanhat kaupungit

Itse sain palamaan koko reissuun yhteensä noin 1500 euroa. Lähinnä rahaa paloi ruokailuihin ja hotelliyöpymisiin, vaikka yritimme usein etsiä jonkin keskihintaisen majapaikan. Olin kyllä tarjonnut Jukalle osuutta bensakuluista, mutta loppujen lopuksi hän ei sitä ottanutkaan vastaan ja sanoi, ettei lisäpainoa ollut niin paljon, että siitä olisi koitunut erityisesti lisäkustannuksia. Noh, ihan kuinka vain, säästyipähän taas muutama roponen. Pojilla taisi kulua massia puolet enemmän pyörien korjausten, bensojen ja pidemmän ajoreissun takia. Itsehän palasin takaisin Suomeen aiemmin, kun muut jatkoivat vielä matkaa kukin omille teilleen.

Vaikka reissuuni suhtauduttiinkin kotipuolessa ja kaveripiirissä hieman varauksella ("Lähdetkö sä tuntemattomien kanssa matkalle? Etkä ole koskaan aiemmin tavannutkaan niitä?! Mitä jos ne on jotain Helvetin enkeleitä ja raiskaa ja paloittelee sut johonkin tien varteen?!!!"), täytyy myöntää, että se on ollut yksi parhaista matkailuhistoriassani tähän mennessä. Se vain on aivan uskomatonta, miten uusia näkökulmia ja kokemuksia tuntemattomiin ihmisiin tutustuminen tuottaa, ja varsinkin, kun jakaa heidän kanssaan jonkin yhteisen suuren seikkailun. Sitä on pakko sopeutua ja saa tilaisuuden tutustua lyhyessäkin ajassa syvemmin toiseen, kuin ehkä muuten tulisi tutustuttua. Parhaista kavereista tietää jo kaiken ja heidän kanssaan reissatessa osaa varautua heidän reaktioihinsa erilaisia asioita kohtaan. On jo tietyllä tavalla ennakko-odotukset siitä, millainen reissusta on tulossa. Tuntemattomien ihmisten kanssa matka ei ole millään tapaa itsestäänselvyys ja koko ajan on tietynlainen salaperäinen ilmapiiri, kun ei tiedä, mitä joku seuraavaksi keksiikään tai mikä on tämän henkilön tapa toimia erilaisissa tilanteissa.

Mukana menossa:

Jukka & Enni:    Suzuki GSR 600
Mikko:             Dukati KTM RC8 1190
Victor:             Kawasaki ZZ-R 1100

Enni, Mikko, Jukka ja Victor.

©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu