Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Au Pair seikkailun taustoja

lauantai 10. marraskuuta 2012

Au Pair seikkailun taustoja

Syksyllä 2010 en ollut varma pääsisinkö sisään hakemaani kouluun ja kun varasijapäätös tuli, aloin miettiä vaihtoehtoja. Olin lukiosta valmistumisen jälkeen ollut koko kevään töissä ja tehnyt kesällä kaksi pitkää reissua Euroopan ympäri (InterRail ja moottoripyöräreissu). Molemmilla reissuillani olin vieraillut Saksan maalla ja saanut innostuksen kielen oppimiseen. Olin lukenut peruskoulussa 5 vuotta Saksaa (hyvin huonosti motivoituneena kylläkin) ja opitut taidot olivat lievästi sanoen rappeutuneet kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Tajusin au pair -vuoden olevan juuri sopiva vaihtoehto sen hetkiseen tilanteeseeni, sillä sen lisäksi, että siitä maksettaisiin palkkaa, se toisi mukanaan kielitaitoa ja kokemuksia. Kun mieli halajaa alinomaan ulkomaille ja vauhti on päällä niin silloin on otettava härkää sarvista. Aloin etsiä tietoa netistä ja kyselin kavereiden kokemuksia. Lopulta päädyin etsimään sopivaa perhettä Au Pair World sivuilta, koska päätin olla omatoiminen enkä liittyä minkään yhdistyksen/yrityksen riveihin.

Mietin aluksi lähtöä johonkin englanninkieliseen maahan (paitsi Britteihin, joiden suihkuihin ja toasteihin hajosin jo kielikurssilla ylä asteen jälkeen) koska englannin taitojen parantaminen ei ole koskaan hyödytöntä. Myös espanjan taitojen kohentaminen oli yksi vaihtoehto. Himoitsin lähtöä amerikkalaiselle ranchille hevosia ja kahta pientä tyttöä kaitsemaan sekä reissua Galapagossaarille seikkailemaan tutkijapariskunnan tyttären kanssa, mutta aina jokin seikka petti kun luulin löytäneeni täydellisen perheen. Sain joka päivä lukuisia kyselyitä erilaisilta perheiltä ja viimein nelilapsinen saksalaisperhe otti yhteyttä. Lähettelimme muutamaan otteeseen viestejä, kunnes lopulta lupauduin hommaan, jonka parissa vietin yhteensä viisi kuukautta.

Profiilin tekeminen sivuille oli helppoa. Usein kuulee kuinka ihmiset valittavat, etteivät osaa kuvailla itseään, mutta ei se ainakaan minulle minkään muotoisia hankaluuksia tuottanut. Ideoita omaan profiiliin voi saada toisen perhettä etsivän au pairin profiilista jos itse ei keksi mitään erityistä kirjoitettavaa. Lisäksi sivuilta löytyi mm. eri maissa au pairille tyypillisesti maksettavia palkkaesimerkkejä sekä valmis au pair -sopimus. Suosittelen siis lämpimästi, mikäli vähänkin omatoimisuutta löytyy.


Minun valintani: Biberach an der Riss

Hyödyllisiä linkkejä:

Au Pair World
Cultural Care Au Pair
Mol.fi
Allianssi nuorisovaihto
Maailmalle.net
ASSE Finland


©wantedalifelessordinary.blogspot.com

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu